Vice-gouverneur van Prachuap Khiri Khan bezoekt families die getroffen zijn door de geweldsincidenten in het Midden-Oosten

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Khun Adisak Noisuwan, vice gouverneur van deze provincie, heeft een ontmoeting gehad met de families van Thaise arbeiders die getroffen zijn door het aanhoudende conflicten in Israël.

Khun Noisuwan werd vergezeld door verschillende hoge functionarissen, waaronder generaal-majoor Veerachai Sirasakorn, plaatsvervangend provinciaal militair bevelhebber en een tal van andere genodigden w.o. leden van de lokale Kachachad-groep.

Samen brachten ze een bezoek om steun te bieden aan de 60-jarige khun Saraphee Changthong.  Zij is de moeder van 36-jarige khun Narathip Changthong, die onlangs voor werk naar Israël trok. Khun Narathip is momenteel betrokken bij de fruitoogst, nadat hij twee maanden in Israël heeft gewerkt met een contract van twee jaar.

De delegatie checkte zijn status in via een videogesprek van 10 minuten via de LINE-applicatie. Uit het telefoontje bleek dat Narathip momenteel veilig is en van plan is zijn dienstverband voort te zetten.

Uit gegevens van het arbeidsbureau van Prachuap Khiri Khan blijkt dat vier inwoners uit de provincie voor werk naar Israël wareb gegaan. Eén persoon keerde in augustus 2023 terug naar Thailand.

Ondertussen voert de Thaise regering momenteel een campagne om Thais terug te brengen naar Israël, nadat de Hamas-militanten afgelopen zaterdag een ongekende aanval lanceerden op Israëlische steden in de buurt van de Gazastrook.

Tot nu toe iets meer dan Thaise werknemers teruggebracht naar Thailand, terwijl ongeveer 7.500 Thaise werknemers zich bij het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben aangemeld voor terugkeer.

Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand 
Bron: Huahintoday 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!