Zwarte beer betrapt na het stelen van voedsel van lokale bewoners in centraal Thailand 

PRACHINBURI:- De medewerkers van het departement van bosbouw hebben met succes een Aziatische zwarte beer gevangen die voedsel stal uit een lokale keuken in het district Prachantakarm in de centrale provincie Prachinburi.

De 62-jarige huiseigenaresse, Khun Wimon Ngammeesri, nam contact op met de autoriteiten nadat de zwarte beer herhaaldelijk voedsel uit haar koelkast en voedselkast had gestolen. Wimon legde uit dat haar huis dicht bij het bos ligt en verschillende fruitbomen heeft.

Khun Wimon onthulde dat de beer de eerste nacht twee bakjes met worst en brood uit haar koelkast had gestolen en zei dat de beer dezelfde nacht nog terugkwam om haar voorraadkast te vernielen om rijst en eieren weg te halen. Ze meldde het probleem bij de autoriteiten, die naar haar huis kwamen om een ​​val in te zetten om de hardnekkige beer te arresteren.

Khun Wimon legde verder uit dat ze geloofde dat de beer nooit meer naar huis zou terugkeren, maar ze ging voor alle zekerheid wel midden in de nacht de val controleren en zag bruintje beer in de kooi zitten.

De medewerkers van het bosbouw departement meldden dat de beer geïdentificeerd was als een vrouwtje, ongeveer zeven tot acht jaar oud, met een gewicht variërend van 70 tot 80 kilogram. Ze gebruikten fruit en ander voedsel om de beer de kooi in te lokken en lieten hem later los in het bos in een nationaal park in de nabijgelegen provincie Nakhon Nayok.

Het binnendringen van deze wilde dieren in woonwijken kan worden toegeschreven aan hun strijd om voedsel te vinden in hun natuurlijke habitat.

Deze zaak is vergelijkbaar met het binnendringen van een olifantenkudde in de zuidelijke provincie Songkhla. Ze vernielden de huizen van de lokale bevolking op zoek naar voedsel.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!