Verzwakte Han Bogers (71) moet zo snel mogelijk Thailand uit, en dochter Marlin uit Veldhoven heeft daar hulp bij nodig

VELDHOVEN:- Uitgezwaaid door zijn familie vertrok Han Bogers vijf jaar geleden voor de liefde naar Thailand. Nu is hij er alleen en in een slechte gezondheid. Zijn Veldhovense dochter Marlin Kersten-Bogers wil hem zo snel mogelijk naar hier halen.

Han had bij vertrek al wat hart- en longproblemen die gaandeweg verergerd zijn. Ook kreeg hij er Parkinson bij en is hij licht dementerend. Zijn relatie is inmiddels beëindigd en nu zit hij daar alleen. “Een half jaar geleden vertelde hij dat hij met zijn brommer was gevallen. Daarbij brak hij zijn heup. Enkele weken verbleef hij in een revalidatiecentrum. Van een kennis van hem in Thailand hoorden we dat het geen brommer was, maar een 125cc motor. Nu ben ik steeds bang dat er telefoontje komt dat hij weer met de motor gevallen is”, vertelt een bezorgde Marlin.

41,5 kilo
Maar dat is nog niet alles. Door de dementie vergeet hij zijn medicatie in te nemen en eet hij maar af en toe. “Hij weet het allemaal niet meer. Inmiddels weegt mijn vader nog maar 41,5 kilo en gaat zijn gezondheid steeds verder achteruit.” Ook wordt zijn pensioen al enkele maanden niet meer overgemaakt omdat hij vergeten is een bewijs van leven in te sturen. Tot overmaat van ramp is hij ook nog eens vergeten zijn visum te verlengen. “Dat betekent dat ze hem elk moment kunnen oppakken en vastzetten in een immigratie-detentiecentrum.” Gelukkig komt een andere Nederlander in Thailand elke dag even bij Han kijken.

Broze gezondheid
Marlin werkt in het MMC en is al weken bezig om haar vader naar hier te krijgen zodat hij de zorg kan krijgen die hij nodig heeft. Inmiddels is er een appartement voor Han geregeld en er is een huisarts gevonden waarbij hij kan worden ingeschreven. Nu zit de familie nog met een kostenpost die ze eigenlijk niet kunnen betalen. “Er moet iemand met hem meereizen vanuit Thailand om enkele dingen te regelen. Zo moet hij zich bij de immigratie melden om een boete te betalen vanwege zijn verlopen visum. En vanwege zijn broze gezondheid moet hij tijdens de reis in de gaten worden gehouden.” De Nederlander in Thailand is bereid om Han gedurende zijn reis naar hier te vergezellen.

Om dit mogelijk te maken is de familie een crowdfunding gestart. “De nood is heel erg hoog. We hebben 4.000 euro nodig. Gelukkig zijn er al wat donaties binnengekomen. Ik haal hem liever vandaag nog dan morgen naar Nederland”, besluit Marlin.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Familie Bogere
Content: Olleke Bolleke in Nederland 
Bron: veldhoven.nieuws.nl

2 gedachten aan “Verzwakte Han Bogers (71) moet zo snel mogelijk Thailand uit, en dochter Marlin uit Veldhoven heeft daar hulp bij nodig”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!