Verschuiven van de treindienstleider op 23 december zal forensen in verwarring brengen, zo waarschuwt de arbeidersvakbond van de SRT

BANGKOK:-  De Thaise Arbeidersunie van de Staatsspoorwegen overhandigde maandag een brief aan de minister van Transport, Khun Saksayam Chidchob, waarin hij uitlegt waarom het nieuwe plan voor stadstreinen forenzen in verwarring zou brengen en het imago van de SRT zou aantasten.

Deze stap kwam nadat de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) aankondigden dat vanaf 23 december alle stadstreinen van Bang Sue Grand Station naar Rangsit zullen verschuiven naar het verhoogde Red Line-spoor, terwijl de territoriale routes worden stopgezet.

Dit zal ertoe leiden dat vijf territoriale stations/haltes worden gesloten, namelijk Bang Khen Station, Lak Si Station, KM11 Stop, Thung Song Hong Stop en de Keha KM19 Stop.

Het Don Mueang Station zal ondertussen alleen de rode lijn bedienen.

Khun Sarawut Saranwong, de waarnemend voorzitter van de vakbond, adviseerde de autoriteiten om eerst het plan te bestuderen en openbare hoorzittingen te houden, aangezien deze veranderingen gevolgen zullen hebben voor het milieu en de levenskwaliteit van de mensen.

 Hij wees erop dat mensen uiteindelijk meer zullen betalen voor reizen omdat de tarieven op de rode lijn hoger zijn en veel forenzen niet weten dat treinen niet stoppen op bepaalde stations/haltes zoals Bang Khen en Lak Si.

“Daarom zal dit plan gevolgen hebben voor mensen, omdat ze tijdens de nieuwjaarsvakantie op treinen zullen vertrouwen om naar huis terug te keren,” zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!