63 Omicron-gevallen in Thailand bevestigd + 20 uitstaande testen

BANGKOK:- Maar liefst 63 Omicron-gevallen zijn bevestigd in Thailand en nog eens 20 in afwachting van bevestiging, zo maakte  de directeur-generaal van de afdeling Medische Wetenschappen, khun Suphakit Sirilak gisteren aan de pers bekend.

Van de 63 gevallen werden 52 alleen al in de week van 11-19 december bevestigd, zei hij.

Het aantal Omicron-patiënten in Thailand is gestegen van minder dan 1 procent begin deze maand tot 3,26 procent van de gevallen van Covid-19, zei Suphakit.  Hij voegde eraan toe dat een vierde van de buitenlandse aankomsten in Thailand positief is getest op de variant.

Omicron, dat vorige maand in Zuid-Afrika werd ontdekt, heeft zich tot nu toe verspreid naar 89 landen en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gezegd dat de variant drie sublijnen heeft (BA.1, BA.2 en BA.3).

Khun Suphakit wees er ook op dat de Omicron-variant 8,45 keer sneller kan verspreiden dan de Delta-variant.  Hij zei echter dat hoewel het aantal Omicron-patiënten hoog is, er nog steeds niet voldoende afdoende informatie is over de ernst van infectie en sterfgevallen.

De WHO heeft gezegd dat de werkzaamheid van de eerste twee prikken van een Covid-19-vaccin tegen de variant laag is, hoewel een booster-injectie de immuniteit verbetert.  Daarom, zei Suphakit, zouden de mensen zo snel mogelijk hun boostervaccinatie moeten gaan ontvangen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!