Verschillende autoriteiten bevestigen dit jaar toch géén wateractiviteiten tijdens het Songkran toe te staan

BANGKOK:- Er zullen dit jaar géén spatwateractiviteiten tijdens de Songkran vakantie in Bangkok worden toegestaan, zo hebben verschillende autoriteiten gisteren, 28 maart, officieel bevestigd.

Dr. Suthat Chottanapund, directeur van het Instituut voor stadsziektebestrijding en -preventie, vertelde tegen de verzamelde pers gistermiddag over de voorschriften en regels voor Songkran in de hoofdstad dat de commissie van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, dat ze kwestie definitief zouden afronden en als maatregelen met de Commissie van de Ziektecommissie van Bangkok zouden opstellen.

Khaosan Road Bangkok

Hij benadrukte echter dat ondanks de gesprekken en discussies, water/schuimspatten en soortgelijke vieringen dit jaar nog steeds tijdens het Songkran verboden zijn.

“De maatregelen waren nog niet helemaal uitgewerkt, maar zouden meer versoepeld worden. Opspattend water mocht echter nog steeds niet. Over alcoholgebruik werd nog niet gesproken, maar het zou waarschijnlijk worden versoepeld. Samenkomen om alcohol te drinken was nog steeds een risico en er waren zowel positieve als negatieve opmerkingen over de kwestie. Uiteindelijk zouden de autoriteiten drinken in een SHA+-etablissement toestaan, maar samenkomen en drinken wordt mogelijk niet aanbevolen”, aldus de directeur.

Dr. Suthat Chottanapund

De minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul bevestigde ook het verbod op waterspattende activiteiten en drong er bij het publiek op aan om nog een jaar te wachten, aangezien het land het plan naderde om de ziekte endemisch te noemen.

Hij zei: “We zullen het risico van de verspreiding van Covid-19 nog steeds vanuit zoveel mogelijk aspecten moeten verminderen. Het gooien met water voor de Songkran-viering is nog steeds een risico, dus wacht alstublieft een jaar terwijl we eraan werken om de Covid-19 als endemisch te bestempelen … En het eenmaal zover is, dan zouden er veel maatregelen en voorschriften worden versoepeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!