Tweede zwarte doos van het Chinees gecrashte vliegtuig in Zuid China gevonden 

BEIJING:- De flight data recorder (FDR) van de vorige week maandag gecrashte Boeing 737-800 van China Eastern Airlines is teruggevonden, meldt staatspersbureau Xinhua zondag. Woensdag was de andere zwarte doos, de cockpit voice recorder (CVR) van het vliegtuig al aangetroffen.

Het toestel met 132 mensen aan boord verongelukte tijdens een binnenlandse vlucht in de bergen bij Wuzhou, een stad in de zuidelijke regio Guangxi. Alle inzittenden kwamen om het leven. Zaterdag maakten de autoriteiten bekend dat inmiddels 120 slachtoffers zijn geïdentificeerd. Het is nog niet duidelijk waar de crash door is veroorzaakt.

Enige dagen geleden was er nog verwarring over de tweede vluchtrecorder. De Chinese luchtvaartautoriteit CAAC liet vrijdag via WeChat weten dat de FDR was gevonden, maar verwijderde dit bericht na enkele minuten. Nu is de recorder dus wel gevonden, anderhalve meter onder de modder.

Chinese onderzoekers zijn inmiddels begonnen met het aflezen van de gegevens van beide zwarte dozen. Gewoonlijk kan een analyse van de FDR en CVR binnen enkele dagen resultaten opleveren, mits de beide recorders niet al te zeer beschadigd zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Honeywell0
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: ANP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!