Verpleger gearresteerd voor optreden als arts in botox kliniek in bangkok

~ZIJN GEZICHT VERLIEZEN~
(Zijn eer verliezen)

BANGKOK:- Op 28 februari 2021 arresteerde de politie in Bangkok de heer Thanapiphat, bijnaam “Dr. Dam”, 41 jaar oud, in verband met een arrestatiebevel uit december 2015. De aanklacht omvatte onder meer het veroorzaken van letsel door nalatige medische praktijken en het uitschrijven van medicijnen zonder de juiste licentie.

De heer Thanapiphat werkte in een schoonheidskliniek in het district Din Daeng in Bangkok. Hij deed zich voor als dokter en noemde zichzelf “Dr. Dam”. Hij voerde voornamelijk botox-injectiebehandelingen uit voor patiënten. In mei 2014 injecteerde de heer Thanapiphat Botox-fillers in de wang, het voorhoofd en de kaak van een van de slachtoffers. Het slachtoffer had later een branderig gevoel rondom het gezicht en het behandelde gebied raakte ernstig geïnfecteerd.

Bij een tweede behandeling in mei 2014 kreeg een andere patiënt Botox in zijn wang geinjecteerd en een ‘neus-fillerbehandeling’. Het slachtoffer voelde achteraf eerst pijn aan de neus, de rechteroog was ontstoken, en het zicht was zeer slecht na de behandeling. De patienten hadden tevens last van misselijkheid en oncontroleerbaar braken.

Laatsgenoemd slachtoffer eindigde uiteindelijk met een blind rechteroog, en diende een aangifte in bij de politie waarop een een ​​onderzoek naar de kliniek volgde. Niet lang daarna sloot de kliniek de deuren, waardoor het onderzoek vastliep.

De heer Thanapiphat staat niet vermeld in een register van medici in Thailand. Toen hij werd gearresteerd, bekende hij dat hij geen dokter was, maar dat hij in het verleden verpleeger is geweest. Hij beweerde dat “het lichaam van ieder persoon anders reageert op injecties” als smoes voor het ontstane letsel na zijn behandelingen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: True Crime Thailand
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: True Crime Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!