Verpleegster van één bekend ziekenhuis in Pattaya steelt pinpas van stervende IC-patiënt

PATTAYA:- Een verpleegster in een bekend ziekenhuis in Pattaya zei dat het ‘in een opwelling’ was nadat ze de pinpas van een stervende man achterover had gedrukt en om vervolgens zijn banksaldo te plunderen.

Eerder ging de 35-jarige Wilaiwan Kontrakoon,naar de politie van Banglamung om te melden dat de pinpas van haar vader en 4.500 baht van zijn rekening ontbraken, zo meldde het Thaise Naew Na.

Haar vader lag sinds 15 januari 14 dagen in coma op de intensive care van het Banglamung Hospital.  Bezoek was niet toegestaan.

Toen hij stierf, gaf het ziekenhuis zijn bezittingen terug, ontdekte de familie de diefstal.

Gisteren gingen Wilaiwan en een ander familielid naar het politiebureau om politiechef Nawin Sinthurat te bedanken voor het snel oplossen van de zaak.

De politie onderzocht CCTV op de Phu Yai Kui-markt en zag een kortharige vrouw geld opnemen bij een geldautomaat in Kasikorn.

Het bleek een verpleegster te zijn die op de intensive care van het ziekenhuis werkte en daar tien jaar had gewerkt.  Haar naam is Siriphan L. 29 jaar oud.

Ze zei dat het een geïmproviseerde zaak was, veroorzaakt door familieschulden.  Ze verontschuldigde zich bij de familie van de dode man en zei dat het de eerste keer was dat ze zoiets had gedaan.

Ze werd beschuldigd van diefstal gepleegd op eigendom van de overheid.  Ze werd meegenomen naar een reconstructie van deze laffe misdaad waar ze alles toegaf en zei dat ze de kaart op de ochtend van 1 februari had gestolen en het geld de volgende dag in de avond had gekregen.

De familie zei dat het ziekenhuis de beloften had gedaan dat zij de familie volledig zou vergoeden, maar zover is het nog niet gekomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Naew Na.

 Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Naew Na.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!