Één portie van Thailands populaire gerecht, Pad Karpo, is hangend aan een ballon 30 kilometer de lucht ingelaten

THAILAND:- Voor een ruimte-experiment door Thailand’s Geo-Informatics and Space Technology Development Agency were een bord met de populaire maaltijd van Thailand, Pad Krapao, aan een ballon vastgebonden en vervolgens 30 kilometer de lucht ingelaten.

Ter gelegenheid van Thailands eerste ruimte-experiment met een ballon op grote hoogte, werd ook een groot bord pad krapao meegezonden.  Pad Krapao, één van Thailands bekende gerechten, is roergebakken vlees met basilicumblaadjes en chili, geserveerd met rijst en een gebakken ei.  

De lancering was ook de aftrap van het High-Altitude Experiment Platform in het Bueng Boraphet natuurstudiecentrum in de centrale provincie Nakhon Sawan.

Het experiment was volgens een GISTDA-ingenieur, Amarin Pimnoo, en hoofd van het National Space Exploration-project,

bedoeld om de effecten van grote hoogten op voedingsstoffen te onderzoeken.

De brandende vraag luidde:
“Is onze Pad Kaprao eetbaar in de ruimte?  Zal een van de voedingsstoffen worden vernietigd of zullen ze verbeteren?  Laten we het afwachten.”

Nu Thais eten wereldwijd steeds populairder wordt, is het waarschijnlijk dat het zal worden gecreëerd als ruimte voor een maaltijd.  Pad Krapao is uitgekozen voor het onderzoek omdat het lekker en eenvoudig te bereiden is tegen lage kosten, maar het moet gezegd worden dat niet alle soorten Thaise gerechten in de ruimte onderzocht zullen gaan worden.

Het experiment op grote hoogte zou volgens Khun Tatiya Chuentrakul, vice-directeur van de afdeling samenwerking en kennisopbouw van GISTDA, als model kunnen dienen voor de wetenschappelijke en technologische onderzoeksactiviteiten van Thailand.

Ballonnen op grote hoogte kunnen worden gebruikt om de effecten van de nabije ruimte op andere ingrediënten te onderzoeken, wat mogelijk kan leiden tot landbouw in de ruimte.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: pptvhd36

Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: pptvhd36.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!