Verpleegster in Bangkok bedonderde de boel met praatjes en haalde daarmee miljoenen baht binnen

BANGKOK:- De Thai Rath meldde deze morgen dat het ministerie van Economische Misdrijven een arrestatiebevel hadden uitgevaardigd voor fraude tegen een 38-jarige Thaise verpleegster.

De verpleegster, Khun Thonglim Jitpeng werd gearresteerd op Sanphawut Road in Bang Na, Bangkok en ontkende de beschuldigingen in het arrestatiebevel dat afgelopen vrijdag (20 mei) was uitgegeven.

De recherche beweert dat ze tijdens de pandemie een bedrijf had dat handgel verkocht. Ze gebruikte dit om het vertrouwen van haar werknemers te winnen en bedacht vervolgens een plan om bedrijven, fabrieken en overheidsinstanties griepprikken te geven.

Ze beloofde dat haar investeerders 25 baht per spuit konden verdienen en beweerde vervolgens dat een zakelijke deal met Abbot Laboratories Co Ltd.  was getekend. Het geld moest direct aan haar worden betaald, waarna het verdween, alles bleek gewoon een oplichterij in de eerste orde te zijn.

Na klachten dat de investeerders, mensen zoals u en ik, 5.035.580 baht armer waren geworden ontdekten de recherche dat er geen deal was met Abt.

In de Daily News werd beweerd dat de zwendel eigenlijk veel groter was, aangezien 50 mensen tot 50 miljoen baht verloren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Thairath 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!