Verongelijkte premier Prayut weet de klokkenluider van Thailand, Khun Chuwit te ontwijken en slaat bij een heiligdom in Bangkok aan het bidden

BANGKOK:- Premier Prayut weet dat het leven niet bestaat uit rozengeur en maneschijn en haalde nonchalant zijn schouders op voor een ontmoeting met klokkenluider Chuwit Kamolvisit toen hij gisteren de Bangkok City Pillar Shrine ter gelegenheid van de 241e verjaardag van het Rattanakosin-koninkrijk bezocht.

Koning Rama I, de eerste monarch van de Chakri-dynastie, stichtte het Rattanakosin-koninkrijk nadat hij op 21 april 1782 de hoofdstad van Thonburi naar Bangkok had verplaatst.

Het heiligdom en de pilaar, ook wel bekend als “lak muang, werden destijds opgericht ter gelegenheid van de oprichting van de stad in wat nu het Phra Nakhon-district is.

Bij de ceremonie van gisteren werd premier Prayut vergezeld door de plv.  minister van Defensie, generaal Chaichan Changmongkol, en de secretaris-generaal van Defensie, Sanitchanok Sangkhachan.

De premier bracht hulde aan de stadspilaar en andere heilige voorwerpen rond het heiligdom, waaronder het Boeddhabeeld. De religieuze ceremonie werd geleid door negen monniken onder leiding van Somdet Phra Maha Weerawong, secretaris van de Opperste Patriarch.

Prayut vertelde tegen verslaggevers tijdens de ceremonie dat hij een vredig Thailand had gewenst.

Gevraagd waarom hij een nors gezicht had tijdens de ceremonie, zei Prayut dat het kwam door de hitte.  De premier hield vol dat zijn sombere blik niets te maken had met de onverwachte verschijning van klokkenluider Chuwit Kamolvisit gisteren.

De voormalige massagetycoon en politicus verscheen op Yaowarat Road om te protesteren tegen de legalisering van cannabis en de confrontatie aan te gaan met Prayut.

De premier was op dat moment noedels aan het eten, maar maakte dat hij wegkwam nadat Chuwit zijn maaltijd had onderbroken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thaise nieuwsbulletins 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!