Thailand geeft een ‘extreme hitte’-waarschuwing af voor Bangkok en 3 andere provincies

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch instituut een waarschuwing voor “extreme hitte” afgegeven toen bleek dat de temperaturen weer stijgen nadat deze in afgelopen weekend voor het eerst in de geschiedenis 45° Celsius (113F) te hebben bereikt.

Het meteorologisch instituut waarschuwde dat de hitte-index of “gevoelde temperatuur” een gevaarlijk niveau zal bereiken in Bangkok en drie andere provincies.

Het TMD heeft de volgende hittewaarschuwing afgegeven:
Noordelijke regio
Provincie Phetchabun: Hitte-index van 48,1° Celsius  (“gevaarlijke” categorie).
Noordoostelijke regio

Maha Sarakham (district Kosum Pisai): Hitte-index van 44,5° Celsius (“gevaarlijk”).
Centrale regio

Bangkok (Bang Na): Hitte-index van 54,0° Celsius (“extreem gevaarlijk”).
Oostelijke regio

Provincie Chonburi: Hitte-index van 54,0° (“extreem gevaarlijk”).
Zuidelijke regio

De warmte-index combineert temperatuur en vochtigheid voor een maatstaf voor hoe warm het weer voor mensen aanvoelt.  Het kan worden toegepast om mogelijke gezondheidsrisico’s van de hitte te bepalen. 
Provincie Phuket: Hitte-index van 54,0° (“extreem gevaarlijk”).

Deze zijn als volgt gecategoriseerd:
Bewakingsniveau (hitte-index 27-32° Celsius): vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid, braken, hoofdpijn en spierpijn als gevolg van blootstelling aan hitte of fysieke activiteit bij warm weer.
Alarmniveau (32-41° Celsius ): spierkrampen door hitte en kunnen hitte-uitputting ervaren bij langdurige blootstelling aan hitte.
Waarschuwingsniveau (41-54° Celsius): spierkrampen in de benen, armen, buik of schouders die stijfheid, een gevoel van hitte-uitputting veroorzaken en een hitteberoerte kunnen ontwikkelen als ze gedurende langere tijd aan hitte worden blootgesteld.
Extreem gevaar: (54° Celsius en hoger): hitteberoerte.

Het gezondheidsadvies tijdens een hittegolf is om de symptomen te controleren, vooral van jonge kinderen, ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen.  Mensen wordt ook geadviseerd om buitenactiviteiten te verminderen, hoeden, zonnebrillen en loszittende, ademende kleding te dragen.  Als u buiten werkt, werk dan in groepen.

Afgelopen weekend bereikte de temperatuur voor het eerst ooit 45° Celsius in Thailand.  De temperatuur bereikte officieel een hoogtepunt van 45,4° Celsius in de stad Tak, een nieuw record ooit voor het land.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!