Thaise kinderen aten per ongeluk snacks waar cannabis in verwerkt was

BANGKOK:- Het Koningin Sirikit Nationaal Instituut voor Kindergezondheid heeft de waarschuwing doen uitgaan dat ouders enkele verpakte snacks voor kinderen in de gaten moeten houden, omdat deze mogelijk cannabis kunnen bevatten.

Deze waarschuwing  op een onderzoek door het Instituut en een subcommissie naar de effecten van cannabis op kinderen, waaruit bleek dat zes kinderen in het ziekenhuis waren opgenomen vanwege cannabisgebruik.

 Dokter Aditsuda Fuengfoo, hoofd van het Centrum van uitmuntendheid in de ontwikkeling en het gedrag van kinderen, zei dat de subcommissie van 21-26 juni namens het  college van kinderartsen een onderzoek heeft uitgevoerd naar de effecten van cannabis op kinderen.

Onder de zes gemelde gevallen was een driejarige die koekjes met cannabis at en een ander kind dat een snack at zonder te weten dat het cannabis bevatte.

In beide gevallen stond cannabis niet duidelijk als ingrediënt op de verpakking van het product.

Dokter Aditsuda waarschuwde ouders om op het eten en de snacks van hun kinderen te letten. Ze pleitte dan ook voor duidelijke etikettering van cannabis op alle soorten voedsel.

Ze voegde eraan toe dat sinds de legalisering van cannabisplanten, meer jongeren de plant voor recreatieve doeleinden consumeren.  “Sommigen gebruiken ze zelfs als vervanging voor sigaretten,” zo zei de dokter.

Ze zei dat jongeren onder de 20 jaar moeten afzien van het gebruik van cannabis, omdat dit langdurige psychologische en andere effecten kan hebben.

Buitenlandse onderzoekers hebben ontdekt dat cannabisgebruik het IQ van een kind met zes punten kan verlagen, zei ze, eraan toevoegend dat als ze de plant voor een lange tijd gebruiken, ze kunnen besluiten om niet naar school te gaan of hun opleiding af te maken, waardoor het moeilijk wordt om werk te vinden later in het leven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!