Vermiste Nederlander na drie dagen gered uit het bos van Phetchaburi

PHETCHABURI:- Een vermiste 79-jarige Nederlander is vlak voor het afgelopen weekend door dorpelingen van het district Tha Yang in de provincie Phetchaburi gered.

De Thaise vrouw van Franciscus van Rossum had op 31 augustus aangifte gedaan van vermissing op het politiebureau Tha Mai Ruak in Phetchaburi.

Van Rossum werd naar verluidt gevonden in een plas in een nationaal bosgebied dat de districten Kaeng Krachan en Tha Yang van Phetchaburi met elkaar verbindt, ongeveer 800 meter van de hoofdweg.

Hij was naar verluidt uitgeput, licht gedesoriënteerd en had lichte schrammen en muggenbeten op het lichaam.

Dorpelingen die hem vonden, zeiden dat ze op weg waren naar huis van het vangen van brulkikkers toen ze de motorfiets van Van Rossum in het bos geparkeerd vonden.  Ze zochten in de omgeving en vonden de man liggend in de plas regenwater, hielpen ze hem overeind en namen contact op met de politie, die hem later naar een nabijgelegen ziekenhuis bracht voor controle.

Zijn 61-jarige vrouw, Khun Ratchata Chanwichit, zei dat haar man dinsdag vanuit hun huis in het Cha-Am-district op een motorfiets naar een winkel in het Tha Yang-district, waarna hij weer thuis zou komen.

Dat duurde volgens Khun Ratchata te lang en belde naar zijn mobiele telefoon en hij antwoordde dat hij verdwaald was in het bos, waarna de verbinding werd verbroken vanwege de hevige regenval in het gebied, wat haar ertoe bracht naar het politiebureau te gaan om haar man als vermist op te geven.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: komchadluek
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: komchadluek.net

Eén gedachte over “Vermiste Nederlander na drie dagen gered uit het bos van Phetchaburi”

  1. Franciscus van Rossum fijn dat je weer thuis bent in Cha Aam, tja verdwalen kan daar erg makkelijk ik ben bij Franciscus van Rossum geweest hij is mijn familie en de familie hier in Nederland kunnen ook weer slapen. Gelukkig was het een kort avontuur en maar goed dat niet is gebeten door slangen op anders. Gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!