Geherstructureerd tabaksbelastingregime in Thailand zal naar verwachting vanaf 1 oktober van kracht worden

BANGKOK:- Een nieuwe tabaksbelastingstructuur dat vanaf 1 oktober ingaat, zal volgens schattingen van de accijnzen meer dan 60 miljard Baht per jaar opleveren.

De directeur-generaal van het departement, Khun Lavaron Sangsnit, zei dat de minister van Financiën de nieuwe belastingstructuur voor tabak zou overwegen.

Naar verwachting zal het in de laatste twee weken van september ter goedkeuring aan het kabinet worden voorgelegd, waarna het op 1 oktober van kracht wordt.

Khun Lavaron voegde eraan toe dat de huidige inkomsten uit sigarettenbelasting 60 miljard Baht per jaar bedragen.  Hij bevestigde dat het belastingtarief niet lager zal zijn.

Het belastingtarief werd verlaagd tot 20 procent voor sigarettenpakjes met een prijs van 60 Baht of lager.  Dit tarief geldt tot 30 september. Het oude belastingtarief was 40 procent, van kracht vanaf oktober 2017. Veel sigarettenfabrikanten verlaagden hun verkoopprijs tot lager dan 60 baht, om de belastingdruk te verlagen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Geherstructureerd tabaksbelastingregime in Thailand zal naar verwachting vanaf 1 oktober van kracht worden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!