Vermeende omkoping over Phutthamonthon Foundation leidt tot arrestatie van 4 verdachten

CHANTHABURI:- Gisteren werden vier verdachten opgespoord en aangehouden in de provincie Chanthaburi als onderdeel van de ‘Chanthaboon’-operatie.

Het team pakte het hoofd van de provinciale administratieve organisatie (PAO) van Chanthaburi, het tempelhoofd van het Soi Dao-district en twee handlangers op wegens vermeende corruptie in verband met de financiering van de Phutthamonthon Foundation.

 In de vroege ochtend vielen functionarissen van het Centraal Recherche Bureau en de Public Sector Anti-Corruption Commission (PACC) samen met zo’n 100 politieagenten negen locaties in de provincie binnen om de verdachten op te sporen.

De operatie resulteerde in de arrestatie van Chanthaburi PAO-chef Thanaphon Kitkan, Wat Suthiwaree abt Phra Khru Plad Natdanai, de directeur van de stichting Phuwanat Bamrungphan en Ktsiam Ruamdee, een managing partner van Siam Chang Burapha Construction Company.

Het rechercheteam nam bij de inval ook activa en bijbehorende documenten in beslag.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!