Anutin bevestigt heropeningsplan: toeristen moeten één nacht op hun plaats blijven “waar ze bereikbaar zijn”

BANGKOK:- Thailand’s vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul bevestigde dat toeristen die in Thailand aankomen één nacht moeten blijven op een plek waar ze bereikbaar zijn. Het woord quarantaine kwam bij deze aankondiging niet over zijn lippen.

Hij sprak zijn bezorgdheid uit over de heropening van Thailand toen hij zijn plannen voor 2022 via online links aan gezondheidsfunctionarissen in het hele land presenteerde.

Tijdens deze aankondiging bevestigde hij dat potentiële toeristen RT-PCR-testen moeten ondergaan, zowel voor als na aankomst in Thailand, dubbel gevaxt moeten zijn en “fit-to-fly”-documentatie moeten hebben.

Naar aanleiding hiervan beloofde hij een betere communicatie met de mensen bij het nemen van beleidsbeslissingen in de toekomst.

Ik als domme beer, wil tussen neus en lippen opmerken dat er grote verwarring bestond over wat “geen quarantaine” betekent bij een bezoek aan Thailand volgende maand.

Echter veel mensen vinden nog steeds dat één nacht nog een soort quarantaine is.

Ondanks zijn belofte van betere communicatie ging de minister niet in op in wat voor hotel de toeristen zouden moeten verblijven, alleen dat ze bereikbaar moesten zijn.

INN rapporteerde het beleidsrapport van de minister voor 2022 zonder kritiek of commentaar.

Ondertussen beweerde Khun Anutin dat hij 45.242 nieuwe banen in de volksgezondheid had gecreëerd, voordelen had geboden aan werknemers en zei dat zijn personeel vertrouwen kon hebben in het systeem en andere instellingen.

Hij bedacht de slogan:  “Gezonde mensen – Gezonde economie – Gezond Thailand” voor zijn prioriteiten voor 2022.

Hij had een negenpuntenplan met maatregelen bedacht om de economie weer op de rails te krijgen, ontwikkelingen van gezondheidsstelsels op lokaal niveau, uitbreidingen van de universele dekking van 30 baht voor gezondheidszorg en bijzondere aandacht voor de gezondheidsbehoeften van ouderen.

Ook één van zijn doelen was betere kankerzorg met meer operaties, chemotherapie en radiotherapiediensten die beschikbaar zijn voor het publiek in staatsziekenhuizen.

Hij noemde ook zijn favoriete stokpaardje op, waar hij zijn huidige functie aan te danken heeft- de promotie van gezondheidsproducten voor marihuana en hennep om “mensen een inkomen te geven en banen te creëren”.

Hij bedankte gezondheidswerkers in het hele land voor hun inspanningen in de pandemie en zei dat hij daar 24/7 aan had gewerkt en problemen met PM2.5 en overstromingen.

Hij beweerde dat Thailand de uitdaging het Covid19 virus was aangegaan en er doorheen was gekomen en benadrukte dat 2022 verdere uitdagingen zou zien, vooral om de economie weer op het goede spoor te krijgen en meer mensen weer aan het werk te krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!