Thailand’s export van dierenvoeding met 31% gestegen dankzij nieuwe thuiswerkcultuur

BANGKOK:- De export van huisdiervoer is in de eerste drie kwartalen van het jaar met 31 procent gestegen, wat aangeeft dat Thailand binnenkort de op twee na grootste exporteur van huisdiervoer ter wereld zal worden, zo liet het departement van veehouderij weten.

De directeur, Khun Sorawit Thanito zei dat de dierenhandel groeit omdat mensen meer tijd thuis doorbrengen vanwege de Covid-19-pandemie.  Als gevolg hiervan was de totale export van huisdiervoer van januari tot september met 31 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.  In de eerste negen maanden van 2021 exporteerde Thailand 525.966 ton huisdiervoer ter waarde van meer dan 40,5 miljard baht.

Khun Sorawit zei dat ingeblikt voedsel het populairst was, goed voor 55 procent van de totale export van huisdiervoer, gevolgd door korrelvoer met 41 procent.  De grootste importeurs zijn de VS, Maleisië en de Filippijnen.

“De export van diervoeding zou tegen het einde van het jaar ongeveer 48 miljard baht moeten bereiken, aangezien onze handelspartners vertrouwen hebben in onze producten.  Het nieuwe normaal dat door de pandemie is ontstaan, heeft ons de kans gegeven om de op twee na grootste exporteur van huisdiervoeding ter wereld te worden, na Duitsland en de VS”, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!