Verlaging van het stroomtarief voor de niet huishoudelijke gebruikers in Thailand

BANGKOK:- De energie regelgevende commissie verlaagde de verhoging van het stroomtarief voor niet-huishoudelijke gebruikers met 35 satang per eenheid. De commissie verlaagde het brandstoftarief (FT) in de elektriciteitsvergoeding voor niet-huishoudelijke gebruikers van 190,44 satang met 35,5 satang tot 154,92 satang per eenheid voor de periode januari-april volgend jaar.  Door de verlaging kwam het stroomtarief voor niet-huishoudelijke elektriciteitsgebruikers uit op 5,33 baht per eenheid.

De FT voor huishoudelijke gebruikers blijft op 93,43 satang per eenheid en hun elektriciteitstarief blijft ongewijzigd op 4,72 baht per eenheid in de periode januari-april.

Een bron bij de energie regelgevende commissie zei dat de verlaging het gevolg was van het besluit van de elektriciteitsopwekkingsautoriteit van Thailand om de deadline voor de terugbetaling van haar subsidie ​​van 160 miljard baht voor het stroomtarief van mensen te verlengen van twee jaar naar drie jaar.

Daarnaast is de berekening van de aardgasprijzen veranderd door de sterkere baht en is de berekening van het stroomtarief voor niet-huishoudelijke gebruikers nu meegerekend in de prijs van aardgas uit de Golf van Thailand.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: TNA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!