Het DDC in Thailand gooit het over een andere boeg, de Chinese toeristen hoeven géén Covid19 screeningstest te ondergaan

BANGKOK:- De Covid19 screeningstest voor aankomsten uit China op hun punten van binnenkomst is misschien niet nodig, hoewel wel hun vaccinatiedocumenten zullen worden gecontroleerd, zo beweerden de experts op het gebied van overdraagbare ziekten. De suggestie kwam op een bijeenkomst georganiseerd door het departement van ziektebestrijding, het DDC, die ze de uitbraak van Covid19 in China beoordeelden en de verwachte toename van het aantal aankomsten na de heropening van de grens op 8 januari. 

Het DDC opereert onder het Nationaal Comité voor overdraagbare ziekten. Dr. Tares Krassanairawiwong, de directeur-generaal van DDC, zei dat er dit jaar bijna vijf miljoen bezoekers uit China worden verwacht, terwijl het aantal reizen naar China vanuit Thailand ook zal toenemen. 

De commissie van het DDCis  het erover eens dat screening ter plaatse op luchthavens voor aankomsten uit China misschien nog niet nodig is, omdat het risico nog steeds beheersbaar is. De commissie heeft echter richtlijnen opgesteld voor het omgaan met reizigers die vanaf 8 januari uit China aankomen, evenals buitenlandse reizigers in het algemeen. 

Degenen die uit China komen, moeten een Covid-19-vaccinatiecertificaat overleggen en een bewijs overleggen van een kortlopende ziektekostenverzekering die de infectie dekt. De vereisten zullen worden meegedeeld aan degenen in China die een reis naar Thailand plannen, door onder meer het ministerie van Buitenlandse Zaken en luchtvaartmaatschappijen en toerismebureaus.

Buitenlandse reizigers krijgen basisgezondheidsadviezen over het dragen van mondkapjes en veelvuldig gebruik van handgel. Er wordt een hotline geopend voor reizigers met gezondheidsvragen. 

Toeristische bedrijven hebben ook te horen gekregen dat ze zich moeten houden aan de veiligheidsnormen voor de volksgezondheid bij het voorbereiden van accommodatie en winkels voor buitenlandse klanten. Ook moeten touroperators en werknemers die in nauw contact komen met de bezoekers volledig worden gevaccineerd met ten minste twee boosterprikken. 

De Volksgezondheidsautoriteiten zullen de booster-shots verstrekken voor werknemers in de toerisme- en transportsector. Verdere maatregelen zijn onder meer de vereiste van een medische verklaring met een negatief resultaat van de Covid-19-test en een reisverzekering die de mogelijke kosten van de behandeling van het virus dekt. 

Deze eisen zijn geschreven parallel aan de veiligheidsmaatregelen van het ministerie van Volksgezondheid

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Somchai Poomlard 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!