Verlaat Prayut de Thaise politiek?

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha overweegt misschien om zijn politieke carrière te beëindigen, aldus de vice-voorzitter van de United Thai Nation Party, zo vertelde Khun Thanakorn Wangboonkongchana gisteren tegen de journalisten.

Khun Thanakorn benadrukte dat hoewel hij persoonlijk gelooft dat dit het geval is, Prayut niet met hem heeft gesproken over zijn plannen voor de toekomst. 

“Hij heeft zijn hele leven voor het land gewerkt en voor het Thaise volk tijdens zijn achtjarige ambtstermijn als premier. 

Persoonlijk denk ik dat dat genoeg voor hem is om in de politieke arena te werken, zo zei Khun Thanakorn, sprekend nadat de United Thai Nation Party niet zoveel parlementszetels had gewonnen als verwacht met Prayut als premierskandidaat. 

Volgens de onofficiële resultaten van de kiescommissie behaalde de partij 23 zetels in de kiesdistricten en 13 zetels op de partijlijst in het parlement. Velen zijn van mening dat de partij met Prayut als premierskandidaat véél meer zetels had moeten winnen.

Nadat de verkiezingsuitslag bekend was geworden, hield het partijbestuur een onofficiële bijeenkomst om de toekomst te bespreken. Khun Thanakorn zei dat hij zich bij de partij voegde vanwege Prayut en daarom alle beslissingen van Prayut steunt. 

Khun Thanakorn is minister voor het kabinet van de premier in de regering van Prayut. “Prayut zal tenminste nog lang in de gedachten van Thais blijven”, zo beëindigde Khun Thanakorn het gesprek.

Olleke Bolleke in Thailand 

2 gedachten aan “Verlaat Prayut de Thaise politiek?”

  1. Heeft in het begin van zijn ambstermijn de rust terug gebracht , maar later is gebleken dat hij onbekwaam was om een land te lijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!