De Thaise voedselexport stijgt naar een recordhoogte

BANGKOK:- Het Thaise eten, drinken en tropisch fruit winnen wereldwijd aan populariteit, zo meldde de Thaise Kamer van Koophandel aan de pers. De voedselexport van het koninkrijk zal dit jaar naar verwachting met 2,1 procent stijgen tot een recordhoogte van 1,5 biljoen baht.

De voedseltransporten van het land, goed voor 14,6 procent van het totaal, stegen met 10 procent op jaarbasis tot 346 miljard baht in januari en maart 2023, zo verklaarde. functionarissen van de Thaise Kamer van Koophandel, de Federatie van Thaise Industrieën (FTI) en het Nationaal Voedingsinstituut. 

Khun Anong Paijitprapapon, voorzitter van het Nationaal Voedingsinstituut, wees er echter op dat de voedselexport in het tweede kwartaal zou kunnen dalen als gevolg van de hoge uitgangswaarde van vorig jaar, voordat deze in de tweede helft van het jaar zou herstellen

Anong Paijitprapapon, voorzitter van het National Food Institute, wees er echter op dat de voedselexport in het tweede kwartaal zou kunnen dalen als gevolg van de hoge uitgangswaarde van vorig jaar, voordat deze in de tweede helft van het jaar zou herstellen. 

Khun Anong zei dat bezorgdheid over voedselveiligheid ook de vraag deed toenemen, eraan toevoegend dat Thailand’s voedselexport op de 15e plaats staat op de wereldmarkt met een marktaandeel van 2,25 procent.

De groep zei dat voedselexporteurs nog steeds bezorgd zijn over de kracht van de baht en de hogere elektriciteitskosten. De baht is dit jaar tot nu toe met 2,7 procent gestegen ten opzichte van de dollar, waardoor het na de Indonesische roepia de op één na sterkste valuta van Azië is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise kranten

Eén gedachte over “De Thaise voedselexport stijgt naar een recordhoogte”

  1. Er zijn weinig toeristen dus blijft er meer over om te exporteren. Daardoor verdiend het gemiddelde restaurant cq straatverkoper veel minder in de toeristenplaatsen.
    Alleen de grote export bedrijven plukken hier de vruchten van letterlijk en figuurlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!