Verkoop van alcoholische dranken tijdens Songkran in Thailand met 30% gestegen

BANGKOK:- Volgens khun Thanakorn Kuptachit, een adviseur van de Thaise alcohol branch, zag Thailand tijdens het recente Songkran-festival een stijging van 30% in de verkoop van drank, dit in tegenstelling tot een daling van het aantal dronken verkeersongevallen op nationaal niveau tijdens het festival jaar na jaar.

Ook andere gerelateerde bedrijven zoals restaurants, uitgaansgelegenheden, hotels en organisatoren van evenementen profiteerden van het waterrijke feest.

Khun Thanakorn zei dat het opmerkelijk was dat de ongevallenstatistieken van dit jaar tijdens Songkran minder gevallen van aan drank gerelateerde ongevallen vertoonden in vergelijking met vorig jaar, omdat mensen voorzichtiger waren tijdens het reizen en hun verantwoordelijkheid namen door niet te drinken voordat ze gingen rijden, ondanks het feit dat dit de eerste volledige was. op Songkran in vier jaar.

Thanakorn, die namens de vereniging sprak, drong er bij de nieuwe regering die in mei wordt gekozen op aan om de verlenging van de wettelijke sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden snel te volgen en het verbod op de verkoop van alcohol tussen 2 en 5 uur op toeristische plekken op te heffen om de geest en het toerisme aan te wakkeren ondernemingen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise nieuwsbulletins 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!