UPDATE | De Britse toerist die een hotel in Chiang Mai in brand zou hebben gestoken, is gearresteerd 

CHIANG MAI:- Gisteren is de Britse toerist is in Chiang Mai gearresteerd, een paar uur nadat hij woensdagnacht een hotel in de buurt van het busstation van Chiang Mai in het district Muang in brand zou hebben gestoken.

De politie zei dat de brandweer van Chiang Mai rond middernacht werd gewaarschuwd voor de brand in het hotel aan Kaew Navarat Road in Tambon Wat Ked.  De brandweer kwam snel ter plaatse en had het vuur binnen een half uur onder controle.

Zes Thaise en buitenlandse hotelgasten, die hun toevlucht op een balkon op de derde verdieping hadden gezocht, konden worden gered en door brandweerlieden in veiligheid gebracht.

Gistermorgen werd de wachtcommandant van het politiebureau van Mae Ping gewaarschuwd dat een buitenlander overlast veroorzaakte en in een noedelwinkel aan Ratanoskin Road in Tambon Wat Ked aan het schreeuwen was, later bleek dat het om de brandstichter te gaan.

De politie nam de Brit in hechtenis om hem te kalmeren.  De politie werd door de hotelfunctionarissen geïnformeerd dat hij de gast was die naar verluidt zijn kamer op de tweede verdieping van het hotel in brand had gestoken.

De politie weigerde de naam van de Britse toeristen bekend te maken en zei dat hij nog moest worden ondervraagd over zijn motief.

Feeds van beveiligingscamera’s van het hotel toonden de man schreeuwend rondrennen in het hotel voordat hij naar buiten rende en verdween.

De hotelmanager vertelde de politie dat de brand zeker een daad van brandstichting was omdat de kamer een veiligheidssysteem heeft om kortsluiting te voorkomen.

De manager zei dat het hotel ernstige schade had opgelopen en dat de reparatie ongeveer zeven dagen zou duren.  Hij schatte de schade op ongeveer 200.000 tot 300.000 baht, de waarde van het verliezen van gasten tijdens de reparatieperiode niet meegerekend.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!