Verkeersexpert verwerpt het besluit om het historische Hua Lamphong-treinstation van Bangkok te sluiten

BANGKOK:- Een stadsverkeersexpert verklaarde deze week  dat de beslissing om het treinstation Hua Lamphong in Bangkok te sluiten erg onverstandig is en tegen de meeste forensen ingaat.

Het ministerie van Transport heeft onlangs aangekondigd dat het station zal worden omgebouwd tot een commercieel gebied en dat treinen vanaf eind december zullen stoppen bij Bang Sue Grand Station.

Stadsverkeersexpert Dr. Samart Ratchapolsitte zei dat het ontmantelen van het station Hua Lamphong na 105 jaar dienst diep treurig is en dat de sluiting de verkeerssituatie niet echt zal verbeteren, zoals wordt beweerd.

Hij voegde eraan toe dat de ondergrondse rode lijn tussen Hua Lamphong en het station Bang Sue wordt gebouwd om het verkeer hoe dan ook te vergemakkelijken.

“De sluiting van Hua Lamphong zal het reizen voor forenzen ook duurder maken omdat ze van en naar Bang Sue moeten reizen, dat een stuk verder van het stadscentrum ligt dan Hua Lamphong”, zo concludeert hij.

Uit een onderzoek van de Staatsspoorwegarbeidersbond bleek dat de meeste forensen tegen de sluiting van Hua Lamphong waren.

De forensen zeggen dat de 22 treinen die de belangrijkste routes rijden, bij het station Hua Lamphong moeten kunnen stoppen, ze riepen ook minister van Transport, khun Saksayam Chidchob op om te heroverwegen en een openbare hoorzitting te houden alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!