Rechtbank Thailand eist dat de veiling van het prestigieuze Dhara Dhevi hotel in Chiang Mai geheel volgens plan doorgaat

CHIANG MAI:- De provinciale rechtbank van Chiang Mai heeft de annulering door het Juridisch Uitvoeringsbureau om de veiling van het Dhara Dhevi Hotel en het bevel om de waarde van het hotel opnieuw te laten beoordelen, ingetrokken.

Het bureau zei eerder vorige week dat het instemde met het verzoekschrift van de hotelcrediteuren dat de waarde van het hotel, vastgesteld door de Asset Evaluation Committee van de Juridische Uitvoeringsafdeling, te laag was in vergelijking met de prijs die werd vrijgegeven door een particulier taxatiebureau.

De rechtbank zei echter dat het bevel van het Juridische Uitvoeringsbureau van Chiang Mai onwettig was omdat volgens de voorschriften de Asset Evaluation Committee de volledige bevoegdheid heeft om de uiteindelijke prijs van een actief vast te stellen.  De eiser kan zich alleen verzetten tegen de prijs die wordt geschat door een gerechtsdeurwaarder, niet tegen een prijs die door de commissie is aangekondigd.

Het luxe vijfsterrenhotel met 123 kamers zou op 12 november, 3 en 24 december, 14 januari, 4 en 25 februari 2022 onder de hamer gaan.

Het hotel werd zwaar getroffen door de pandemie en sloot begin 2020 tijdelijk de deuren. In juni 2020 diende het hotel een verzoek tot rehabilitatie in. Het hof van beroep verwierp het verzoek tot rehabilitatie op 18 november en dwong het hotel het faillissement aan te kondigen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!