Marihuana is vanaf 9 december legaal in Thailand, maar ‘sigaretjes’ zijn nog steeds niet toegestaan

BANGKOK:- Hoewel Thailand vanaf 9 december Cannabis zal legaliseren, zal het nog steeds deel uitmaken van de lijst van verdovende middelen van categorie 5, tenzij het ministerie van Volksgezondheid anders beslist.

Deze opmerking werd gemaakt door minister van Justitie, khun Somsak Thepsutin toen hij de openingsceremonie van de beurs “Amazing Kratom, Cannabis and Medicinal Herbs” in het Paradise Park-winkelcentrum in Bangkok bijwoonde.

De beurs, die woensdag begon en op morgen eindigt, toont eten, drinken en supplementen gemaakt van onder meer Thaise kruiden, met name kratom, cannabis, groene chiretta (fah talai jone).  Somsak zei dat deze kruiden heilzaam zijn en kunnen worden omgezet in supplementen om inkomsten te genereren.

“Wat cannabis betreft, het kruid zal worden gelegaliseerd, maar zal worden opgenomen in de lijst van verdovende middelen van categorie 5 totdat het ministerie van Volksgezondheid een nieuwe verordening uitvaardigt”, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Marihuana is vanaf 9 december legaal in Thailand, maar ‘sigaretjes’ zijn nog steeds niet toegestaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!