Verhoogde veiligheidsmaatregelen ingesteld bij de Wat Chalong op Phuket voor het bezoek van de prinses Sirindhorn

PHUKET:- Ambtenaren op dit zuidelijk gelegen eiland  hebben de opdracht gekregen om meer inspanningen te leveren om het bezoek van ZKH Maha Chakri Sirindhorn aan Phuket zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen.  De veiligheid van prinses Sirindhorn heeft de hoogste prioriteit tijdens haar bezoek aan Phuket van 28 december tot 2 januari.  

Het programma omvat het leggen van de eerste steen voor een nieuw ​“Thai Marine Life Museum” in Cape Panwa en een bezoek aan de tempel Wat Chaiyathararam in Chalong, beter bekend als Wat Chalong.

Het bezoek van prinses Sirindhorn aan Wat Chalong, één van de oudste en belangrijkste boeddhistische tempels op het eiland, werd gisteren (23 december) aangekondigd tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis van Phuket, voorgezeten door luitenant-generaal Natthaphong Yanothaikhachit, adjunct-directeur van de Phuket tak van het ISOC (Internal Security Operations Command), dat fungeert als de politieke tak van het Thaise leger.

Het bureau van het Koninklijk huis heeft de autoriteiten van Phuket laten weten dat prinses Sirindhorn op 28 december, de eerste dag van haar bezoek aan Phuket, zal deelnemen aan vrijwilligersactiviteiten in de Wat Chaiyathararam-tempel, zo meldde het kantoor van de afdeling Public Relations van PHUKET.

De ceremonie voor een nieuw “Thai Marine Life Museum” in Cape Panwa in Wichit staat gepland voor 28 december.  Het laatste rapport van PR Phuket gaf geen exacte tijden.  Eerder werd aangekondigd dat de ceremonie om 16.00 uur zal plaatsvinden in het onderzoekscentrum van het Ministerie van Mariene en Kusthulpbronnen (DMCR) voor de Boven-Andamankust.

Prinses Sirindhorn was in 2019 voor het laatst in Phuket voor de inhuldiging van een nieuw gebouw op Srinagarindra, de Princess Mother School, Phuket, nabij Saphan Hin.  Tijdens het koninklijk bezoek drie jaar geleden werden meerdere wegen afgesloten.  Sirindhorn arriveerde toen per helikopter op de school, maar keerde via de openbare weg terug naar de luchthavens.  Het is bekend geworden dat de gewaardeerde Phra Thep ook bij het nieuwjaarsfeest op het eiland aanwezig zal zijn.  Hierover is officieel nog niets bekend gemaakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Phuket News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!