De ophanden-zijnde geavanceerde Thaise immigratieprocedures zijn bedoeld om frustraties bij de wachtrijen te verminderen

SAMUT PRAKAN:- De Thaise immigratieprocedures worden steeds geavanceerder naarmate de technologie voortschrijdt. Een andere stap is dat een proefproject in Bangkok e-verlenging van sommige expatvisa mogelijk maakt met indiening van documenten en betaling van vergoedingen via een exclusieve website.  

Generaal Damrongsak Kittiprapas zei dat jaarlijks 200.000 expats hun visum willen verlengen om vele redenen, waaronder werk- en familiebanden, en dat ze nu online hun aanvraag kunnen indienen.  Hij was van mening dat de dienst na de pilot landelijk beschikbaar zou zijn.  

Sommige visums (met name verlengingen van het verblijf na pensionering) konden echter niet worden opgenomen omdat er veel lokale variaties waren op de vereiste documentatie, terwijl voor sommige nieuwere visums zoals Smart en de 10-jarige visum voor verblijf op lange termijn een nauwe samenwerking met de Raad van Investering vereist was.

Ondertussen hebben de meeste lokale immigratiebureaus online registratie van adressen geïntroduceerd voor zowel het expat 90 dagen rapport als de “housemaster” registratie van het adres van nieuwkomers via het TM30-formulier.  Hoewel er meldingen zijn dat de websites niet goed werken of niet in het Engels kunnen worden vertaald, beweert het immigratiebureau dat de online diensten nu veel beter zijn.  

Om de wachttijd bij binnenkomst in Thailand te verkorten, zijn douaneformulieren en adreskaarten voor een proefperiode afgeschaft op luchthavens, maar niet bij land of zee grensovergangen.  Alle eerdere vereisten om bewijs van anti-Covid-vaccinaties of ziektevrijheid te tonen, zijn voor alle landen, behalve een handvol, geannuleerd.

De versnelling van regels en voorschriften gaat echter gepaard met een aanscherping van de visumregels om te voorkomen dat buitenlandse criminelen illegale bedrijven in het land vestigen.  Generaal Pakpoompipat Sajjapan verwees naar het aanhoudende schandaal over Chinese staatsburgers die naar verluidt steekpenningen zouden betalen voor visumverlengingen, met name voor “volwassenenstudie” of “medische problemen”.  

Op dit moment worden nieuwe aanvragen voor studentenvisa geweigerd voor onderdanen van welk land dan ook, terwijl een werkgroep een regeling bedenkt om regelmatige rapporten over de academische voortgang van een persoon te eisen, met name de spreekvaardigheid van de Thaise taal.  Sommige visumwaarnemers zijn van mening dat een volledig geïntegreerd online systeem van visa en verlengingen corrupte praktijken tot een minimum zou beperken.  Anderen zijn daar niet zo zeker van.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Thaise nieuwsbulletins 

Eén gedachte over “De ophanden-zijnde geavanceerde Thaise immigratieprocedures zijn bedoeld om frustraties bij de wachtrijen te verminderen”

  1. Pingback: 2digestive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!