Verdachte Thaise man geeft zich over bij dodelijke schietpartij in Pattaya op de 70-jarige Britse expat Mr. Neil Lewis Roger

PATTAYA:- Een 32-jarige Thaise man heeft zichzelf gisteren bij de politie van Pattaya aangegeven voor het doodschieten van een gepensioneerde Britse ingenieur in de wijk Banglamung.

Khun Apicha Boonsawat nam zaterdag rond 9.00 uur contact op met de politie voordat een team agenten hem naar het politiebureau van Huai Yai bracht voor aanhouding en ondervraging. Hij overhandigde een 9 mm Glock-pistool aan de agenten. De 32-jarige verdachte werd gezocht op grond van een arrestatiebevel dat was uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Pattaya wegens moord en overtreding van de vuurwapenwet, aldus de politie. 

De 70-jarige Britse expat, Mr. Neil Lewis Roger, werd donderdag om 21.45 uur dood aangetroffen naast zijn scooter met vier schotwonden in zijn rug in Soi Khao Makok in Banglamung.

Khun Thitipan, de vriendin van Roger zei dat hij donderdagavond met een Britse vriend op de Pattaya Klang Mevrouw Thitipan zei dat hij donderdagavond met een Britse vriend in de Pattaya Klang was gaan drinken . 

‘S Nachts kreeg ze een telefoontje dat hij was neergeschoten met fatale afloop. Ze hield vol dat hij met niemand in conflict was. Ze vertelde de media dat zijn oudere zus in Engeland geschokt en bedroefd was toen ze hoorde van zijn dood. Zijn zus had haar opgedragen een crematieceremonie voor hem te houden in Thailand. 

Tijdens het verhoor gaf de verdachte Khun Apicha toe dat hij de Britse man had neergeschoten en beweerde dat hij boos werd nadat het slachtoffer naar verluidt toeterde en zijn auto raakte. Dit wekte zijn woede en hij loste schoten op de man. 

Hij verontschuldigde zich bij de samenleving en de familie van de man en wilde de verantwoordelijkheid nemen voor zijn daad. De politie verzette zich tegen zijn borgtocht en zal hem maandag voor de rechter dagen om zijn aanhouding te vragen. 

Volgens berichten in de media was de dader een sportschutter  en had hij verschillende prijzen gewonnen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Social Media
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: AEC News Pattaya 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!