BREAKING NEWS | Vanaf 9 januari moeten alle reizigers bij het inchecken naar Thailand vaccinatiedocumenten tonen

BANGKOK:- De Burgerluchtvaartautoriteit van Thailand heeft zojuist alle luchtvaartmaatschappijen geïnformeerd over de nieuwe regels voor binnenkomst van buitenlanders per vliegtuig. Vanaf maandag 9 januari moeten alle reizigers voor het instappen de vaccinatieboekjes van alle passagiers te controleren. Het bevel geldt tot eind januari, maar zal in het licht van de ervaring waarschijnlijk worden verlengd of minstens worden aangescherpt.

Alle passagiers van alle nationaliteiten ouder dan 18 jaar moeten een bewijs kunnen overleggen van ten minste twee vaccinaties tegen Covid19

Dezelfde documentatie kan ook worden opgevraagd door de immigratieautoriteiten van Thailand bij de landing, hoewel deze stap af en toe of willekeurig kan zijn, aangezien de dupe bij de luchtvaartmaatschappijen ligt.

Niet-gevaccineerde reizigers of reizigers zonder papieren zullen niet tot het vliegtuig worden toegelaten, net als reizigers die ziek lijken.

Vaccinatievrijstellingen zijn momenteel beperkt tot buitenlandse jongens en meisjes onder de 18 jaar, alle Thaise staatsburgers en buitenlanders die hier werken met een vergunning. De laatste twee groepen vallen onder het Thaise socialezekerheids- en zorgstelsel en worden daarom niet als een risicogroep beschouwd.

Het huidige bevel lijkt zich niet uit te strekken tot binnenkomst over land of over zee.
Dit is waarschijnlijk te wijten aan technische problemen bij drukke grensovergangen, maar kan een tijdelijke verlichting zijn, afhankelijk van hoe de virale infectie zich ontwikkelt in Thailand.

De meeste reizigers die per vliegtuig arriveren, hoeven op grond van het CAAT-besluit geen toeristenverzekering of anti-Covid-ziektekostenverzekering te hebben.

Degenen die in Thailand aankomen met een doorreisticket naar een bestemming waarvoor een RT-PCR-klinische test vereist is volgens de immigratievoorschriften van elk land, zijn echter verplicht om een ​​Thaise verzekering te hebben.

Zowel India als China vereisen bijvoorbeeld dat alle aankomsten, inclusief hun eigen onderdanen, binnen 48 uur na hun vlucht vanuit Thailand een RT-PCR-gezondheidstest ondergaan. Daarom hebben deze reizigers een Thaise ziektekostenverzekering nodig voor het geval ze hier niet slagen voor de pre-flight screening.

Net als bij het controleren van de vaccinatiegegevens, ligt de primaire verantwoordelijkheid bij luchtvaartmaatschappijen, die de verdere reisplannen van hun klanten zorgvuldig moeten bekijken, anders riskeren ze hoge boetes als ze niet voorzichtig genoeg zijn.

De extra verzekeringskosten kunnen sommige Chinese toeristen ervan weerhouden om naar Thailand te reizen, aangezien de financiële schade sommige Indiërs er al toe heeft aangezet hun vakantie in Thailand te annuleren.

Het is ook onduidelijk of Thaise ziekenhuizen en klinieken plotseling het personeel of de middelen hebben om duizenden RT-PCR’s binnen 48 uur na gepland vertrek tegen lage kosten te garanderen, dat is een potentieel gigantische taak.

De CAAT-regelgeving is het resultaat van de bezorgdheid van de Thaise regering over het stijgende aantal besmettingen in China, nu Peking het eerdere strikte verbod op buitenlandse reizen opheft.

De Thaise autoriteiten zijn vastbesloten om “iets te doen” en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de maatregelen geen speciale behandeling bieden aan Chinese bezoekers aan Thailand, aangezien elke vorm van discriminatie de economische en politieke banden tussen China en Thailand in gevaar kan brengen.

Maar de nieuwe eis dat alle passagiers hun vaccinatiekaart moeten tonen voordat ze aan boord gaan, zal NIET op internationale goedkeuring stuiten, zo luidt de veronderstelling van reisexperts, hen is de mening toegedaan dat Thailand moet oppassen het kind NIET met het badwater weg te gooien.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!