Verdachte brand op “Secret” Beach” van Pattaya, bewoners vermoeden brandstichting

PATTAYA:- Er werd een brand gemeld op één van de minder bekende strandgebieden van Pattaya. Buurtbewoners vermoedden dat het om brandstichting gaat.

Het strand bevindt zich in Soi Naklua 18. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de opslag van vistuig, tafels en stoelen van vissers die de zee opgaan en daar terugkomen om hun vangst van de dag te verkopen, zo vertelde een lokale bewoners tegen “Snelle Jelle” onze stadreporter.

De brand brak begin deze week in de vroege morgen uit en veroorzaakte schade aan het visgerei en werkuitrusting van de vissers.

De 41-jarige visser khun Teeraphat Iampinyo vertelde tegen Jelle dat de brand begon bij de opslagruimte van de visnetten. Hij zei dat de brand zeker een daad van brandstichting was, omdat er twee niet-geïdentificeerde mensen waren gezien die door het gebied liepen voordat het de brand ontstond.

“Er was hier nog nooit brand geweest. We hadden veel geluk dat de brandweereenheid snel op het vuur reageerde en het kon blussen voordat er grote schade werd aangericht”, aldus khun Teeraphat.

Niemand raakte gewond bij de brand. De lokale visser voegde eraan toe dat hij in de financiële problemen zit omdat hij nu geen uitrusting heeft om in zijn levensonderhoud te voorzien, omdat het meeste ervan in de brand is vernietigd. De totale schade bedroeg volgens hem ruim 300,000 baht.

De politie van Pattaya onderzoekt de oorzaak van de brand.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!