Chinezen en Indiërs investeren massaal in de kustplaats Pattaya

PATTAYA:- De tijd dat veel buitenlanders in de provincie Chonburi gaan investeren is gekomen, tegelijkertijd hebben veel Indiase en Chinese investeerders het grootste deel van hun geld gestoken in het opkopen van bedrijven in Pattaya, zodat ze hun landgenoten die op vakantie zijn in de toeristische metropool van hun natje en droogje kunnen voorzien.

Indiase investeerders kopen pubs en restaurants bij de vleet op in Pattaya’s Walking Street voordat China op 8 januari 2023 de reisbeperkingen ophief, maar hun investeringen zijn niet volledig geïntegreerd zoals die van Chinese investeerders. 

Ondertussen zijn Chinese investeerders begonnen met het opkopen van restaurants, drie- tot viersterrenhotels en villa’s met zwembad in Bang Lamung, Pattaya City en Jomtien Beach. 

De investeringen omvatten ook het charteren van toeristische attracties om het te integreren als een alomvattend toeristisch bedrijf dat zich richt op Chinese toeristen, zeiden insiders uit de industrie, eraan toevoegend dat de zero-dollar tours waarschijnlijk zullen terugkeren.  Deze term verwijst naar goedkope pakketreizen waarbij toeristen worden aangemoedigd of zelfs gedwongen om te dure producten of diensten te kopen.

Khun Meesak Chunharakchot, president van een Thaise vastgoed vereniging, zei dat Chinezen aan de lopende band huizen kopen in Chonburi, maar niet het hele projecten zoals in het verleden het geval was.

Sommige Chinese zakenlieden hebben ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van woningbouwprojecten om aan de vraag van hun landgenoten te voldoen. Ze hebben rechtstreeks of via Thaise stromannen geïnvesteerd, maar hebben zich teruggetrokken na het recente harde optreden tegen dubieuze vastgoed overdrachten.

Olleke Bolleke in Chonburi 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!