Vele gebieden in het hoofddistrict van Chiang Mai zijn onder water komen te staan, doordat de Ping-rivier buiten haar oevers treedt

CHIANG MAI:- Deze maandagmorgen is de Ping-rivier buiten haar oevers getreden en heeft het overstromende water veel gemeenschappen in het hoofddistrict van Chiang Mai overspoeld, waaronder plaatsen als Chang Khlan, Charoen Prathet Road, Pa Phrao Nok en Wat Chaimongkol. 

Het koninklijk irrigatie departement kondigde vanmorgen om 3.45 uur aan dat het waterpeil van de Ping River steeg als gevolg van zware regenval veroorzaakt door de tropische storm Noru.

Khun Arun Pinta, hoofd van het bureau voor rampenpreventie in Chiang Mai, zei dat het waterpeil op het P1-station bij de Nawarat-brug was gestegen tot 4,35 meter, bijna een meter boven het kritieke punt.

“Het water in Ping-rivier verplaatst zich met 675,75 kubieke meter per seconde en zal waarschijnlijk verder stijgen”, zei hij.

Hij zei dat het kantoor boten en vrachtwagens heeft ingezet om slachtoffers van overstromingen naar de veilige zone in Ban Den te verplaatsen.

“Het bureau en aanverwante instanties houden de situatie nauwlettend in de gaten”, zei hij, eraan toevoegend dat gemeenschapsleiders de opdracht hebben gekregen om alle gemeenschappen langs de rivier te waarschuwen

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!