De overstromingen in provincies nemen af in Thailand, maar de regen blijft nog even aanhouden 

THAILAND:-De overstromingen als gevolg van de tropische depressie Noru in verschillende provincies namen langzaam af doordat de regen aanhoudt.

Het departement ter voorkoming van rampen meldde dat er 17 provincies, de meeste in de noordelijke en noordoostelijke regio’s nog steeds te maken hadden met overstromingen.

Hoewel de tropische depressie Noru slechts één dodelijk slachtoffer in Si Sa Ket eiste, worden er wel twee mensen vermist.

Ubon Ratchatani was de eerste provincie die door Noru werd getroffen toen het vanuit Cambodja en Laos Thailand binnenkwam en verzwakte van een storm tot een depressie.  Noru trok vervolgens onder andere door de provincies Chaiyaphum en Phetchabun.

De drie provincies stonden deze morgen nog steeds onder water, waarbij Chaiyaphum het zwaarst werd getroffen toen het water uit twee stuwmeren overstroomde en de gemeente onder water zette.  Het hoofddistrict was een van de zeven districten van de provincie die als rampgebied waren aangewezen.

De gouverneur van Phetchabun, Khun Sophon Suwannarat, hoopte dat de situatie later deze week zou verbeteren naarmate het waterpeil in de straten van het zakendistrict bleef dalen.

In Ubon Ratchathani versterkten arbeiders en soldaten de stormvloedkeringen met meer zandzakken terwijl de Moon River in het district Warin Chamrap bleef stijgen, zei het provinciale public relations-bureau.

In Phetchabun zei de plv.  provinciegouverneur Chatchawal Benjasiriwong dat de districten Wichen Buri en Nong Phai zwaar beschadigd zijn omdat de twee districten stroomafwaarts van de Pa Sak-rivier nog steeds water ontvangen van stroomopwaartse locaties.

Het Meteorologisch liet weten dat er in ieder geval vandaag seizoensgebonden regen verwacht mag worden.

“De kans op regen is ongeveer 80%, vooral in de noordelijke, noordoostelijke en centrale gebieden en het grotere gebied van Bangkok”, zei meteoroloog Kosin Siengwattana.  Hij voegde eraan toe dat sommige provincies, waaronder Ranong, Phangnga en Phuket, te maken zullen krijgen met regen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!