Veiligheidsdienst in Zuid-Thailand waarschuwt een zuidelijke groep tegen het idee om een referendum te houden 

PATTANI:- Het 4e Interne commando voor veiligheid in Zuid-Thailand heeft laten weten dat zij het houden van een referendum over scheiding van grondgebied in het diepe zuiden niet zou toestaan. De veiligheidsdienst reageerde op een voorstel van een groep studentenactivisten in het Zuiden genaamd “Pelajar Kebangsaan”, die dinsdag een speciale lezing organiseerden over “Zelfbeschikking en Pattani-vrede” op de campus van de Prince of Songkhla universiteit in Pattani.

De groep organiseerde ook een enquête op sociale media, waarbij mensen werden gevraagd of de inwoners van Pattani een referendum konden houden over de scheiding van gebieden in overeenstemming met de wetten, wat tot bezorgdheid en paniek onder de mensen leidde.

Het 4e Interne commando voor veiligheid zei dat de acties van de groep neerkwamen op een oproep tot zelfbeschikking.

Het zei dat politici, leden van politieke partijen, academici en studentennetwerken dinsdag hadden deelgenomen aan de speciale lezing, eraan toevoegend dat de groepsactiviteit op sociale media waarschijnlijk een overtreding van de wetten was.

“We willen bevestigen dat de overheidssector de rechten en vrijheden voor politieke meningsuiting onder een democratie onder mensen van alle gemeenschappen en religies heeft gepromoot en ondersteund”, zei het.

“De uitdrukking mag echter geen inbreuk maken op de wetten en de territoriale integriteit zoals vastgelegd in de grondwet onder ‘Thailand is één en ondeelbaar koninkrijk’.”

De veiligheidsdienst zei dat er geen referendum over territoriale scheiding kon worden georganiseerd, omdat dit een schending van de wetten en de territoriale integriteit van het land zou zijn en een bedreiging voor de veiligheid van het land zou kunnen vormen.

Het bureau zei dat het bewijsmateriaal verzamelde en het gedrag van mensen die betrokken waren bij de groepsactiviteiten in de gaten hield, om ervoor te zorgen dat ze hun taken naar behoren uitvoerden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!