Phuket opent een alarmcentrale nadat 100 mensen door een “raceziekte” waren getroffen

PHUKET:- Het ministerie van Volksgezondheid heeft een alarmcentrale (EOC) geopend als reactie op meer dan 100 mensen die ziek werden door een nog onbekende ziekteverwekker in drie districten in Phuket. De ziekteverwekker heeft bij de getroffenen ernstige diarree veroorzaakt.

Dr. Opas Karnkawinpong, de secretaris van de volksgezondheid, verklaarde dat de gezondheidsautoriteiten de oorzaak van de uitbraak aan het onderzoeken waren, waarvan aanvankelijk werd gedacht dat het een virus was. Het EOC is opgericht om de situatie te beheersen en werkt tijdens het onderzoek nauw samen met de provinciale autoriteiten.

Dr. Opas benadrukte dat ondanks het feit dat diarree een laag sterftecijfer heeft, het van cruciaal belang is om de sanitaire voorschriften te handhaven om te voorkomen dat het een probleem voor de volksgezondheid wordt. Dit komt na een golf van patiënten die donderdagavond symptomen vertoonden.

De provinciale gezondheidsinspecteur, Dr. Kittisak Aksornwong meldde dat talrijke personen werden opgenomen in ziekenhuizen in de districten Muang, Kathu en Thalang. De meeste mensen die medische hulp zochten, ondervonden echter slechts milde symptomen, waaronder maagkrampen, braken en lichte koorts.

Dr. Kittisak voegde eraan toe dat verschillende scholen ook gevallen hebben gemeld van studenten die lijden aan diarree en een slechte gezondheid. Gezondheidsfunctionarissen hebben monsters van water en ijs verzameld voor onderzoek en zijn gestuurd om de productie en het transport van drinkwater in de tambons Wichit en Chalaong te inspecteren om besmetting te voorkomen.

Het publiek wordt aangespoord om vers gekookt voedsel te consumeren en regelmatig hun handen te wassen. Degenen die ziek worden, wordt geadviseerd om, indien mogelijk, ziekteverlof op te nemen om de verspreiding van de ziekteverwekker te verminderen.

Gisteren werd gemeld dat het Phuket Provincial Public Health Office vermoedde dat de beruchte ziekte zich verspreidde via drinkwater en ijs. Verschillende drinkwater- en ijsfabrieken in de provincie zijn onderzocht, maar op geen van deze plaatsen is een virus aangetroffen. 

Verschillende scholen in Phuket waren gisteren gesloten voor een grondige schoonmaak. Het klaslokaal, de badkamers en alle apparatuur moeten worden gedesinfecteerd voor de veiligheid van studenten.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!