Veel oudere Thaise boeren hebben zware schulden

~HET IS DAAR ARMOE TROEF~
(Daar is grote armoede)

BANGKOK:- De schulden van boeren zijn tijdens de pandemie toegenomen.  Volgens het National Credit Bureau (NCB) hebben veel boeren moeite om leningen terug te betalen.  In het eerste kwartaal van 2020 – toen de pandemie Thailand trof – stegen de totale uitstaande leningen aan boeren van NCB-lidinstellingen tot 928 miljard baht.  

De leningen stegen van 932 miljard baht in het tweede kwartaal naar 942 miljard in het derde kwartaal en naar 949 miljard in het vierde kwartaal.  Volgens Surapol Opasatien, directeur van de NCB, hebben boeren ouder dan 55 jaar een bijzonder hoge schuldenlast. 

 In het vierde kwartaal van 2020 bedroegen hun uitstaande leningen 417 miljard baht, of 44 procent van de totale landbouwleningenportefeuille.  

Door het schuldherschikkingsprogramma van de centrale bank is de slechte leningsratio (NPL) in de landbouw blijven dalen.  Het was 7,1 procent van de totale agrarische kredietportefeuille in het vierde kwartaal van 2019.  De NPL-ratio bleef in de loop van 2020 dalen tot 5 procent in het eerste kwartaal, 4,7 procent in het tweede kwartaal, 4,3 procent in het derde kwartaal en 3,5 procent in het vierde kwartaal. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!