De Thaise bevolking tijdens het winkelen terughoudend met geld uitgeven

~DE HAND OP DE KNIP HOUDEN~
(Voorzichtig Met geld uitgeven)

BANGKOK:- De bereidheid van Thais om geld uit te geven is licht gedaald ten opzichte van vorig jaar, terwijl hun tevredenheid op hetzelfde niveau blijft.  Dit was het resultaat van een onderzoek door het Hakuhodo Institute of Life and Living Asean in samenwerking met Spa-Hakuhodo.   

Uit het onderzoek onder 1.200 vrouwen en mannen tussen 20 en 59 jaar uit zes regio’s van het land bleek dat de bereidheid om geld uit te geven 54 op 100 punten was, een daling van twee punten ten opzichte van het vorige onderzoek.  Het huidige geluksniveau blijft onveranderd op 65 van de 100 punten.  

Consumenten zijn ontevredener geworden door de aanhoudende coronaviruscrisis en bezuinigen op onnodige uitgaven terwijl ze op zoek zijn naar manieren om meer geld te verdienen.  

“De derde golf van de pandemie heeft geleid tot grote angsten onder Thais”, zegt Chutima Wiriyamahakul, directeur van het Hakuhodo Institute of Life and Living Asean. Hoewel de totale uitgaven zijn gedaald, lijkt de vraag naar voedsel, dranken en andere dagelijkse benodigdheden toe te nemen. 

Veel mensen aarzelen om grote aankopen te doen, maar zijn bereid dure artikelen te kopen, zoals huishoudelijke apparaten en smartphones.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!