Véél klachten van consumenten in Thailand over de Covid19 verzekeringen

BANGKOK:- De Consumentenraad van Thailand (TCC) heeft gemeld dat de meeste klachten van consumenten in het eerste kwartaal van dit jaar betrekking hadden op de COVID19 verzekering.

De secretaris-generaal van het TCC, Khun Saree Ongsomwang zei dat meer dan 60% van de klachten gaat over COVID-verzekeringen, gevolgd door online winkelzaken en gezondheidsgerelateerde producten.

De consumentenraad heeft de afgelopen zes maanden meer dan 8.000 klachten ontvangen (het dubbele van vorig jaar), met een potentieel van 15.000 tegen eind 2022.

Khun Saree merkte op dat er nu zoveel mensen online zijn, er meer oplichtingsslachtoffers zijn dan ooit tevoren.  Ze benadrukte daarom de noodzaak van onmiddellijke actie door de databases van alle organisaties te integreren, aangezien dit een snellere en effectievere respons mogelijk zou maken.

Het Ontwikkelingsbureau voor elektronische transacties, het  ETDA meldde ondertussen meer dan 54.000 klachten die bij de organisatie waren ingediend, waarvan 34.000 online aankopen.

Het bureau waarschuwt consumenten om voorzichtig te zijn bij het omgaan met online zakelijke transacties, vooral wanneer het om gevoelige informatie gaat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!