Vannacht is er één parade van vijf planeten boven Thailand te zien

THAILAND:- Een zeldzame “parade” met vijf planeten zal vannacht, van vrijdag en zaterdag voor zonsopgang zichtbaar zijn in de lucht boven Thailand, zo maakte het Narit, het Nationaal astronomisch onderzoeksinstituut van Thailand bekend.

Voor het eerst in bijna twee decennia zullen Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus allemaal tegelijkertijd met het blote oog zichtbaar zijn.

Dit hemelverschijnsel – bekend als een conjunctie – kan volgens Narit overal in Thailand worden waargenomen vanaf ongeveer 04.40 uur tot zonsopgang.  Een heldere hemel zal dit zeldzame sterrenkijken nog indrukwekkender maken, zo schreef het instituut op hun website.

De vijf planeten en een afnemende maansikkel zullen in een boog langs de hemel langs het pad van de zon worden uitgelijnd.  Hoewel het gebruikelijk is om twee planeten dicht bij elkaar te zien verschijnen aan de nachtelijke hemel, is het veel zeldzamer als er maar liefst vijf planeten bij betrokken zijn.

Sommige experts zeiden dat deze specifieke planetaire line-up voor het laatst plaatsvond in 2004, en aardbewoners zullen pas in 2040 de kans krijgen om er weer een te zien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!