Bevolking van Thailand gewaarschuwd om geen cannabis of hennep naar Indonesië mee te nemen, anders riskeren ze de doodstraf

INDONESIË:- De Koninklijke Thaise Ambassade in Jakarta waarschuwde de Thaise bevolking om géén cannabis of hennep naar Indonesië te vervoeren, omdat ze de doodstraf kunnen krijgen.

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft cannabis op 9 juni van de lijst met verboden verdovende middelen verwijderd, waardoor het voor medische doeleinden en als marktgewas kan worden gebruikt.

De ambassade publiceerde deze waarschuwing op Facebook om bevolking van THAILAND te waarschuwen om géén cannabis, hennep of producten die de twee gewassen als ingrediënten gebruiken, mee te nemen naar Indonesië.

Volgens de post van de ambassade kunnen overtreders een boete krijgen van minstens 1 miljard Indonesische rupiah (2,3 miljoen baht), een gevangenisstraf van vijf jaar tot levenslange gevangenisstraf of zelfs de doodstraf.

Ook waarschuwde de ambassade mensen om geen spullen van anderen aan te nemen als ze naar Indonesië reizen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!