Vandaag wordt de verjaardag van wijlen de grote koning Bhumibol Adulyadej in Thailand als Vaderdag gevierd

THAILAND:- Vandaag (5 december) is de verjaardag van wijlen Koning Bhumibol Adulyadej, die in Thailand al tientallen jaren wordt gemarkeerd als Vaderdag.

Ondanks zijn overlijden op 13 oktober 2016, dient 5 december nog steeds als een herdenking van de verjaardag van Zijne Koninklijke Majesteit de Grote Koning Bhumibol en is het nog steeds een feestdag en een feestdag voor Thaise mensen.

Als vader van de huidige regerende koning, Maha Vajiralongkorn, en de symbolische vader van veel Thais, wordt de verjaardag van koning Bhumibol op 5 december jaarlijks gevierd als vaderdag in het gehele koninkrijk.

De gelegenheid biedt Thais de kans om hun vaders te bezoeken en hun respect te betuigen, vaak door hen een cannabloem te geven die in het Thais bekend staat als dok phuttha raksa.  Mensen dragen ook gele shirts, de kleur die staat voor maandag, de verjaardag van de koning, om de overleden koning te eren en dankbaarheid te uiten voor zijn levenswerk.

Gedurende zijn regeerperiode van zeven decennia had koning Bhumibol talloze nationale rampen voorkomen door zijn intelligentie, vastberadenheid en mededogen sinds zijn koninklijke kroning in 1949. Honderden van zijn koninklijke projecten en zijn filosofie van zelfvoorziening, die wereldwijd wordt geprezen, blijven verbeteren  Het leven van Thaise mensen tot op de dag van vandaag.

Het team van uw nieuwsbeer is dankbaar voor zijn werk en we hopen dat het vandaag een geweldige dag wordt voor elke vader en zijn familie in het land.

Overheidskantoren zoals de immigratiedienst en banken zijn vandaag gesloten, en mag u een glaasje alcohol nuttigen ter gelegenheid van de verjaardag van deze monarch.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!