In Oost-Thailand bij een fabriek méér dan 25 ton vlees, met formaldehyde verrijkt slachtafval in beslag genomen

CHONBURI:- Veebeambten hebben in de afgelopen week 25 ton varkensvlees, rundvlees en slachtafval in beslag genomen van een niet-geautoriseerde voedselverwerkende fabriek in Chonburi.  Aangenomen wordt dat de fabriek vers vlees en slachtafval aan meer dan 60 restaurants in de oostelijke provincie heeft geleverd.

De ambtenaren van het veeteelt departement afdeling Chonburi ontdekten ook dat de fabriek het slachtafval verwerkte door het in een formaldehyde-oplossing te bewaren.

Khun Somchuan Ratanamungklanon, de directeur-generaal van de afdeling, zei gisteren dat er afgelopen. donderdag een inval was gedaan in de fabriek in het district Sri Racha als reactie op klachten van lokale bewoners dat de fabriek mogelijk zonder vergunning werkt.

Khun Somchuan zei dat de fabriek niet over de benodigde vergunningen beschikte voor het verwerken van voedsel, het transporteren of verhandelen van kadavers en vlees.

Daarom, zei hij, zal de eigenaar van de fabriek worden beschuldigd van het overtreden van de Wet op de dierziektebestrijding, de Levensmiddelenwet en de Wet op het slachten van dieren.

Hij zei dat de fabriek gevaarlijke chemicaliën gebruikte, zoals formaldehyde, dat meestal wordt gebruikt om lijken te conserveren, natriumhydroxide en waterstofperoxide om het slachtafval er vers uit te laten zien.

Hij verklaarde dat zijn ambtenaren ook 50 containers in beslag hadden genomen, elk met een inhoud van 25 liter, gevuld met formaldehyde-oplossing en 2.300 bonnen waaruit bleek dat de fabriek vlees en slachtafval leverde aan 66 Thaise shabu- en Isaan-winkels in de provincie.

Khun Somchuan zei dat monsters van de fabriek zullen worden verzonden voor een laboratoriumtest om te controleren op ziekte en gevaarlijke chemicaliën.

Hij voegde eraan toe dat de eigenaar 15 dagen de tijd heeft om de vereiste documenten te overleggen als hij zijn voorraad terug wil, anders worden de in beslag genomen goederen vernietigd en wordt de eigenaar vervolgd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!