VIDEOCLIP | Vandaag staat Thailand stil bij de 5 jaar geleden overleden koning Bhumibol Adulyadej

PATTAYA:- Vandaag 13 oktober herdenkt de Thaise natie jaarlijks de dag van het overlijden van Zijne Koninklijke Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX), het vijfde jaar alweer. Een groot man die in 2016 op 88-jarige leeftijd overleed.

De dag is aangemerkt als een nationale feestdag om hulde van de vader van het koninkrijk Thailand te brengen en zijn nalatenschap te gedenken.

Zijne Majesteit Koning Rama IX, beschouwd als Thailands langst dienende monarch sinds 1946, werd nationaal en internationaal erkend vanwege zijn vermogen om talloze nationale rampen af ​​te wenden door zijn intelligentie, standvastigheid en zijn liefde voor het land en het Thaise volk.

 Zijn talloze koninklijke projecten en zijn filosofie voor zelfvoorziening worden vandaag de dag nog gretig doorgegeven om armoede te bestrijden en de levenskwaliteit van Thaise burgers te verbeteren.  Als gevolg daarvan werd hij beschouwd als de “vader van de natie”.

Ter nagedachtenis aan Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej worden Thaise mensen vandaag aangemoedigd om gele kleding te dragen, wat de gesymboliseerde kleur van de koning vertegenwoordigt, als een teken van respect.  

Sommigen komen samen om deel te nemen aan liefdadigheids- en gemeenschapsdiensten, zoals het schoonmaken van wegen of stranden, het ophalen van afval, het uitdelen van voedsel, donaties en andere goede daden.

Om video van de Vader des Vaderlands te bekijken, KLIK HIER

Er zijn vandaag door de Thaise regering verschillende activiteiten  gepland om Zijne Koninklijke Majesteit te eren, waaronder een ceremonie voor het geven van aalmoezen voor boeddhistische monniken en novicen.  De bijeenkomsten en andere officiële ceremonies van dit jaar zouden echter ofwel niet officieel worden gehouden vanwege de huidige verspreiding van het Covid19 virus of worden afgezwakt tot kleine, streng gecontroleerde ceremonies.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!