Vandaag staat de pandemie versoepeling op de regeringsagenda van Thailand

BANGKOK:- Zoals uw nieuwsbeer in een eerder geplaatst artikel heeft geschreven komt vandaag het CCSA bijeen om verder te debatteren over een verdere versoepeling van de beperkingen, voorafgaand aan de geplande heropening van het land op 1 november. 

Één van de agendapunten die besproken gaan worden, is de vermindering van de maximale controle in de  “donkerrode”,” rode” en “oranje” provincies.  Ook het terugbrengen van de avondklok komt ter sprake, het voorstel is om het vanaf komende zaterdag tot eind oktober te veranderen van 22:00 – 04:00 tot 23:00 – 3:00 uur, maar…….dit moet nog wel goedgekeurd worden.

Het werkelijk grote discussiepunt is de voorgestelde hervatting van het internationale toerisme zonder quarantaine vanaf 1 november. 

In een televisietoespraak van premier Prayut Chan-o-cha afgelopen maandagavond, maakte hij het plan bekend dat volledig gevaccineerde bezoekers uit 10 landen met een laag risico vanaf 1 november het koninkrijk zonder quarantaine zouden binnen mogen komen, dit plan zou vandaag tot in de puntjes afgestemd gaan worden.

Wel is het reeds bekend dat buitenlandse toeristen in hun thuisland negatief getest moeten zijn voor ze naar Thailand afreizen en worden bij hun aankomst in Thailand nogmaals getest. 

Het voornemen bestaat ook uit het feit: dat het verbod op de verkoop van alcohol de horeca vanaf 1 december opgeheven zou kunnen orden en dat bars en uitgaansgelegenheden mogen heropenen.

De TAT heeft al een lijst van landen gepubliceerd waarvan ze hopen dat de Thaise regering deze vanaf 1 november zonder quarantaine zullen toelaten, het zou gaan om : de VS, het VK, Duitsland, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Frankrijk, Rusland, China, inclusief Taiwan en  Hong Kong, Japan, Zuid-Korea, Australië, Israël, Verenigde Arabische Emiraten, Zwitserland, Maleisië en Italië.  

Maar deze bovenstaande landen zijn NOG NIET BEVESTIGD door de CCSA.

De CCSA wordt ook gevraagd om te overwegen vergaderingen en culturele evenementen te hervatten in conferentiecentra en tentoonstellingshallen, evenals soortgelijke locaties in hotels en warenhuizen.  Indien goedgekeurd, zou het aantal deelnemers worden beperkt op basis van de kleurcodering van de provincie.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!