Héél Thailand krijgt te maken met regen, sommige gebieden zelfs met héél véél regen

BANGKOK:- De Thaise Meteorologische Dienst maakte deze donderdagmorgen bekend dat er een sterke zuidwestmoesson over de Andamanse Zee, het zuiden en de Golf van Thailand heerst, terwijl er een moessontrog over het lagere noorden, het centrale en het noordoosten ligt, welke eindigt boven de Golf van Tonkin, waar de tropische storm “KOMPASU” raast.

Als gevolg daarvan zullen er zich waarschijnlijk in het hoger gelegen Thailand onweersbuien voordoen, terwijl het noordoosten, oosten, midden en de westkust van het zuiden te maken krijgt met geïsoleerde zware regenval.

De bewoners in de risicovolle gebieden moeten oppassen voor ernstige omstandigheden waarbij overstromingen en aardverschuivingen niet uitgesloten mogen worden.

De windgolven in de Golf en de Andamanse Zee zullen hoogtes van 2 a 3 meter bereiken en meer dan 3 meter hoog in gebieden met onweersbuien.  Alle schepen dienen voorzichtig te werk te gaan en zich niet in gebieden met onweersbuien moeten wagen, terwijl kleine boten aan de wal moeten blijven.

De TMD vermeldde ook dat de tropische storm “KOMPASU”boven de Golf van Tonkin ongeveer 230 kilometer ten oosten van Vinh, Vietnam, was gecentreerd.  Verwacht wordt dat het op vandaag oktober in Vietnam aan land zal komen. Het zal degraderen tot respectievelijk een tropische depressie en een actieve lagedrukgebied.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Luister ook naar het actuele weerbericht op Olleke Bolleke Radio in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!