Vandaag opnieuw een hoog aantal coronadoden in Thailand

~DE COVID19 ONTWIKKELINGEN IN THAILAND~

BANGKOK:- Thailand meldde vandaag, dinsdag 27 april 2021, 15 nieuwe sterfgevallen door het coronavirus en vestigde daarmee voor de derde keer in vier dagen een nieuw dagrecord tijdens de derde golf van het virus.  Dat bracht het dodental op 163. 

Khun Taweesilp Visanuyothin, zijnde de woordvoerder van het staatscentrum voor Covid-19 Situation Administration, bevestigde dat de 15 nieuwe doden allemaal Thaise staatsburgers waren – negen mannen en zes vrouwen in de leeftijd van 24 tot 88.  Negen van hen stierven in Bangkok, twee in Nakhon Sawan en elk één in de provincies Chaiyaphum, Phetchaburi, Samut Prakan en Saraburi.  

De meesten van hen hadden chronische ziekten zoals diabetes, nierziekte, obstructieve longziekte, astma, hartziekte en kanker.  Het waren vooral de vrouwen en mannen in het gezin, op het werk, op uitgaansgelegenheden en op markten die besmet waren.  
“De tijd tussen bevestiging van de infectie en overlijden varieerde gewoonlijk van 1 tot 6 dagen.  Een van de sterfgevallen vond plaats na 16 dagen ”, legt dr. Taweesilp uit.

De regering meldde ook 2.179 nieuwe gevallen van coronavirus, waarmee het totale aantal bevestigde besmettingen op 59.687 komt. Bangkok registreerde 993 nieuwe gevallen, Nonthaburi 149 Pathum Thani en Samut Prakan 93 elk, Chonburi 80, Surat Thani 62, Samut Sakhon 61, Chiang Mai 60, Nakhon Ratchasima 33 en Ayutthaya 30. 

De provinciale gezondheidsdienst van Chonburi meldde vandaag 
één sterfgeval en 80 nieuwe Covid-19-infecties, terwijl het district Banglamung met de stad Pattaya 33 nieuwe gevallen voor zijn rekening nam.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!