Premier Prayut bekeurd voor het niet dragen van een mondkapje!

~GELIJKE MONNIKEN, GELIJKE KAPPEN~
(Gelijke mensen verdienen/krijgen een gelijke behandeling)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft een boete van 6.000 baht gekregen voor het niet dragen van een mondkapje tijdens een ontmoeting met zijn adviseurs voor vaccininkoop.  

Het stadsbestuur van Bangkok had gisteren het dragen van een mondkapje in de hoofdstad verplicht gesteld.  Het dragen van een mondkapje is ook verplicht in een voertuig waarin meer dan één persoon zit, zelfs als de inzittenden tot dezelfde familie behoren.  De verordening maakt deel uit van de maatregelen van de stad om de uitbraak van het coronavirus in te dammen.  

De gouverneur van Bangkok, Khun Assawin Kwangmuang, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de premier bij de politie nadat Prayut was bekritiseerd op sociale media.  Hij zat gistermorgen omstreeks 11 uur aan de vergadertafel zonder neus- en mondbescherming, terwijl alle andere deelnemers wel bescherming droegen.  

Hij vertelde de premier dat iedereen in de hoofdstad te allen tijde een mondkapje moet dragen als ze buitenshuis zijn.  

Een overtreding leidt tobt een boete van maximaal 20.000 baht krijgt op grond van sectie 51 van de Disease Control Act van 2015. Omdat dit de eerste keer dat de premier geen mondkapje droeg behoefde hij slechts 6000 baht te betalen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Premier Prayut bekeurd voor het niet dragen van een mondkapje!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!